Mănăstirea Sângeap-Basaraba

Începuturile acestui așezământ monahal nu se cunosc cu exactitate. Documente scrise nu există. Tradiția locală amintește de Petru I Musat, care ar fi făcut o biserică din lemn, iar apoi Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare și Sfânt, Petru Rareș, care ar fi înnoit și întărit această mănăstire cu biserică și ziduri de piatră, de unde și denumirea de “Cetățuie”.

Vezi mai mult

Muzeul de la Sticlăria înființat de meșterul popular Constantin Curecheriu

În casa frumoasă, gospodărească, a amenajat camera de oaspeți , ca un veritabil muzeu. Aici găsești adunate și expuse, articole de îmbrăcăminte autentice ale portului popular din zona Scobinți, însă și măști populare.

Vezi mai mult

Biserica „Nașterea Maicii Domunlui” Zagavia

Biserica construită în jur de 1624, a fost refăcută în 1830. Este înregistrată ca făcând parte din Patrimoniul cultural al României, fiind trecută în evidențele Ministrului Culturii la nr.51538 IS-II-m-04271.

Vezi mai mult

Biserica „Buna Vestire” Bădeni

Biserica satului Bădeni, cu hramul „Buna Vestire”, a fost construită în anul 1845 de Mihai Cantacuzino-Pașcanu, proprietarul moșiei Bădeni pe atunci. Lăcașul, în formă de corabie, are zidărie de piatră și se compune din altar și naos, fiind luminat de 5 ferestre în stil bizantin. Pictura a fost realizată în anii 1989-1990.

Vezi mai mult

Sari la conținut