Despre noi

Despre noi

   Amplasarea comunei noastre in bazinul viti-pomicol Cotnari-Maxut este o oportunitate pentru cresterea bunastarii locuitorilor acestor meleaguri si pentru atragerea investitorilor.

Am demonstrat pana acum ca suntem o comuna cu oameni harnici si priceputi, sa dovedim ca impreuna putem face fata noiloi cerinte aparute in urma aderarii tarii noastre la U.E. Sa invatam sa muncim eficient pentru noi si pentru cei apropiati. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Primarul comunei Scobinti

Gheorghe Hritcu

 

   Comuna Scobinti este situata in partea de N-V a judetului Iasi, la o distanta de 75 km. de municipiul Iasi, pe DN 28B Targul Frumos-Botosani, kilometru 25.

   Se invecineaza in partea de nord cu teritoriul administrativ al orasului Harlau, in partea de nord-est cu comuna Prajeni, judetul Botosani, in partea de est cu comuna Plugari, in partea de sud-est cu comuna Coarnele Caprei, in partea de sud cu comuna Ceplenta, in partea de sud-vest cu comuna Cotnari si in partea de vest cu comuna Siretel.

    Comuna este constituita din cinci sate:

  • Scobinti - centrul de comuna,
  • Fetesti,
  • Zagavia,
  • Badeni,
  • Sticlaria

Cel mai apropiat oras este Harlaul, situat la 2,0 km. de centrul comunei, considerat unde se afla amplasata cladirea Primariei.

Comuna Scobinti are o suprafata totala de 7108,0 ha, din care 6104.0 ha. teren agricol.
    Populatia totala este de 7694 de locuitori; la cele 6 scoli si 7 gradinite invata un numar 942 scolari si prescolari; numarul de gospodarii este de 2468, populatia este de cult crestin-ortodox, sunt 7 biserici - din care doua monumente istorice, o manastire - "Sangeap-Basaraba" in constructie.

Recrutare voluntari

Monitorul oficial local